Jetrca s sočnimi mlečnicami

Za 4 osebe | Čas priprave 20 minut

Podrobnosti

Sestavine

40 dkg jetrc, 40 dkg sočnih mlečnic, 2 veliki beli čebuli, 2 dcl jušne osnove, žajbelj, bazilika, sol, poper

Postopek

Klobuke sočnih mlečnic zrežemo na četrtine ali polovice, odvisno od velikosti. bete zrežemo po dolžini na dva, tri dele. čebulo zrežemo na tanjše kolobarje, jetrca na ne preveč majhne kose. na olivnem olju najprej prepražimo gobe, dodamo čebulo in jetrca ter pražimo, da vse rahlo porjavi. dolijemo jušno osnovo. še 10 minut dušimo. na koncu dodamo zelišča, solimo in popramo in takoj postrežemo. dober tek!

Opozorila

Sočne mlečnice ni potrebno dolgo pražiti, ker so užitne tudi surove. kadar sočna mlečnica rase v izobilju, vedno vzamem v žep solnico in si jo privoščim kar v gozdu.