Kremna juha s smrčki

Za 4 osebe | Čas priprave 40 minut

Podrobnosti

Sestavine

20 smrčkov, 1 čebula, 2 stroka česna, 2 manjša korenjčka, 8 dcl zelenjavne jušne osnove, 4 dcl smetane za kuhanje, peteršilj, bazilika, sol, poper

Postopek

Smrčke razrežemo na kolobarje. na olivnem olju jih prepražimo s sesekljano čebulo. solimo, popramo in zalijemo z jušno osnovo. kuhamo 20 minut. par kolobarjev smrčkov odstranimo na toplo. dodamo peteršilj in baziliko ter vse skupaj dobro zmiksamo. dolijemo smetano in kuhamo še 10 minut. po potrebi redčimo z jušno osnovo. kremno juho okrasimo s kolobarji smrčkov in koščki tosta pečenega na maslu.

Opozorila

Smrčki ali mavrahi so pogojno užitne gobe. kuhane ali pečene so izvrstna delikatesa!