Musaka z gobani in dedi

Za 8 oseb | Čas priprave 90 minut

Podrobnosti

Sestavine

0.8 kg gobanov in dedkov, 0.8 kg mletega mesa (1/2 svinjsko,1/2 goveje), 1.2 kg skuhanega in na rezine zrezanega krompirja, 2 kisli smetani, 2 dcl mleka, 2 jajci, 4 dcl goveje jušne osnove, 0.1 kg ribanega sira, 2 manjši čebuli, par strokov česna, bazilika, origano, majaron, sol, poper, olivno olje

Postopek

Na olivnem olju prepražimo gobe. ko izhlapi voda, dodamo čebulo in česen. še malo prepražimo in zalijemo z 2 dcl jušne osnove, dodamo baziliko, sol in poper ter dušimo dokler tekočina ne izhlapi. meso ločeno prepražimo na olivnem olju, dodamo čebulo in česen. malo pražimo in zalijemo s preostankom jušne osnove, začinimo. po 20 minutah dodamo prepražene gobe ter enakomerno zmešamo. pripravimo bešamel: 2 kisli smetani , jajci , mleko, solimo in popramo ter razžvrkljamo. v namaščen pekač (mast ali olivno olje), še bolje pa na papir za peko zložimo rezine krompirja. bogato prelijemo z bešamelom in obložimo z mešanico mesa in gob. zopet obilno prelijemo z bešamelom. zadnji sloj je krompir. prelijemo z ostankom bešamela ter potresemo z naribanim sirom. pečemo v pečici cca 30 minut na 200 ° c. preden razrežemo, pustimo stati 10 minut. dober tek!