Čompov golaž z žveplenim lepoluknjičarjem

Za 4 osebe | Čas priprave 90 minut

Podrobnosti

Sestavine

500 g žveplenega lepoluknjičarja, 500 g krompirja (čompe), 500 g paradižnikove omake, 1 čebula, 1 rdeča paprika, par strokov česna, 2 dcl jušne osnove, bazilika, rožmarin, par brinovih jagod, sol, poper, olivno olje

Postopek

Gobo zrežemo na kose in jo blanširamo. vodo odlijemo. na ta način odstranimo greneč in rahlo kiselkast okus surove gobe. nato jo na olivnem olju prepražimo, dodamo sesekljano čebulo, česen in papriko ter na kose zrezan krompir. še malo popražimo. zalijemo s paradižnikom in jušno osnovo ter kuhamo približno 45 minut, oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. 10 minut pred koncem dodamo zelišča, sol in poper po okusu. dober tek!

Opozorila

Uporabne so samo mlade gobe! spominja na piščančje meso.