Gobarjeva lepinja

Za 8 oseb | Čas priprave 60 - 80 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 0.5 kg moke
  • 0.5 l mlačne vode
  • vrečko suhega kvasa
  • zravnana žlica soli
  • žlička sladkorja
  • 50 g fino zmletih suhih smrčkov

Postopek

V posodo damo mlačno vodo, kvas in sladkor ter dobro premešamo. Dodamo moko, sol in suhe smrčke. Vse skupaj z žlico dobro zmešamo. Testo je skoraj tekoče, na toplem ga pustimo vzhajati 30-40 minut. Testo z žlico potisnemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v ventilacijski pečici 15 minut pri 200 °c. Ko je lepinja pečena, jo za 10 minut zavijemo v kuhinjsko krpo.

Opozorila

Dišeča in mehka lepinja ponavadi izgine preden se ohladi!