Gobarjeva lepinja
Za 8 oseb | Čas priprave 60 - 80 minut



Podrobnosti
Sestavine
- 0.5 kg moke
- 0.5 l mlačne vode
- vrečko suhega kvasa
- zravnana žlica soli
- žlička sladkorja
- 50 g fino zmletih suhih smrčkov
Postopek
V posodo damo mlačno vodo, kvas in sladkor ter dobro premešamo. Dodamo moko, sol in suhe smrčke. Vse skupaj z žlico dobro zmešamo. Testo je skoraj tekoče, na toplem ga pustimo vzhajati 30-40 minut. Testo z žlico potisnemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v ventilacijski pečici 15 minut pri 200 °c. Ko je lepinja pečena, jo za 10 minut zavijemo v kuhinjsko krpo.
Opozorila
Dišeča in mehka lepinja ponavadi izgine preden se ohladi!