Čompov golaž z žveplenim lepoluknjičarjem

Za 4 osebe | Čas priprave 90 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 500 g žveplenega lepoluknjičarja
  • 500 g krompirja (čompe)
  • 500 g paradižnikove omake
  • 1 čebula
  • par strokov česna
  • 2 dcl jušne osnove
  • bazilika, rožmarin, par brinovih jagod, sol, olivno olje

Postopek

Gobo zrežemo na kose in jo blanširamo, vodo odlijemo. Na ta način odstranimo greneč in rahlo kiselkast okus surove gobe. Nato jo na olivnem olju prepražimo, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na kose zrezan krompir in še malo popražimo. Zalijemo s paradižnikom in jušno osnovo ter kuhamo približno 45 minut oz. toliko časa, da se krompir zmehča. 10 minut pred koncem dodamo zelišča, sol po okusu. Dober tek!

Opozorila

Uporabne so samo mlade gobe! Goba spominja na piščančje meso.

Uporabljene gobe

Žvepleni lepoluknjičar (Laetiporus sulphureus)