Pašteta iz gabrovih dedkov in golobic

Za 10 oseb | Čas priprave 60 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 0.5 kg gabrovih dedkov
  • 0.5 kg golobic
  • 0.2 kg kuhanih piščančjih jetrc
  • 1 sesekljana čebula
  • par strokov česna
  • 2 dcl kurje jušne osnove
  • suha bazilika in origano, sol, olivno olje

Postopek

Na olivnem olju prepražimo gobe, ko izhlapi voda, dodamo čebulo in česen ter še malo popražimo, zalijemo z jušno osnovo, dodamo baziliko in origano, solimo po okusu ter dušimo do suhega. Hladne gobe skupaj s hladnimi jetrci zmiksamo. Po potrebi dodatno začinimo. Ohlajeno pašteto ponudimo na hrustljavi lepinji. Dober tek!

Opozorila

Pašteta je temna zaradi gabrovih dedkov, ki pri kuhanju potemnijo, kar je povsem normalno!

Uporabljene gobe

Gabrov dedek (Leccinellum pseudoscabrum)