Musaka z gobani in dedi

Za 8 oseb | Čas priprave 90 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 0.8 kg gobanov in dedkov
  • 0.8 kg mletega mesa (1/2 svinjsko,1/2 goveje)
  • 1.2 kg skuhanega in na rezine zrezanega krompirja
  • 2 kisli smetani
  • 2 dcl mleka
  • 2 jajci
  • 4 dcl goveje jušne osnove
  • 10 dkg ribanega sira
  • 2 manjši čebuli
  • par strokov česna
  • bazilika, origano, majaron, sol, poper, olivno olje

Postopek

Na olivnem olju prepražimo gobe, ko izhlapi voda, dodamo čebulo in česen. Še malo prepražimo in zalijemo z 2 dcl jušne osnove, dodamo baziliko, sol in poper ter dušimo dokler tekočina ne izhlapi.

Meso ločeno prepražimo na olivnem olju, dodamo čebulo in česen. Malo pražimo in zalijemo s preostankom jušne osnove, začinimo po okusu. Po 20 minutah dodamo prepražene gobe ter enakomerno zmešamo.

Pripravimo bešamel: 2 kisli smetani, jajci, mleko, solimo ter vse skupaj razžvrkljamo.

V namaščen pekač (mast ali olivno olje), še bolje pa na papir za peko zložimo rezine krompirja. Bogato prelijemo z bešamelom in obložimo z mešanico mesa in gob. Zopet obilno prelijemo z bešamelom. Zadnji sloj je krompir. prelijemo z ostankom bešamela ter potresemo z naribanim sirom.

Pečemo v pečici cca 30 minut na 200 ° c. Preden razrežemo, pustimo stati 10 minut. Dober tek!