Zimske gobe z zelenjavo
Za 4 osebe | Čas priprave 20 minut
Podrobnosti
Sestavine
- 10 dkg zimske panjevke
- 10 dkg bezgove gobe
- 1 bela čebula
- 1 manjša bučka
- 1 rdeča paprika
- 2 dcl belega vina
- peteršilj, sol, poper
Postopek
Gobe očistimo in zblanširamo. Bučko zrežemo na trakove, čebulo in papriko na koščke. Na olivnem olju prepražimo blanširane gobe, dodamo zelenjavo, še malo pražimo in zalijemo z vinom. Solimo in pokuhamo, da večina tekočine izhlapi, na koncu dodamo svež peteršilj. Tokrat v kombinaciji s kuskusom!
Opozorila
Bezgova goba ali judeževo uho, kot so jo včasih imenovali, je zdravilna goba, ki se uporablja tudi v kitajski prehrani.
Ostalo zelenjavo lahko zamenjate s tisto, ki jo imate najraje!
Uporabljene gobe
Zimska panjevka (Flammulina velutipes) , Bezgova uhljevka (Auricularia auricula-judae)