Zimske gobe z zelenjavo

Za 4 osebe | Čas priprave 20 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 10 dkg zimske panjevke
  • 10 dkg bezgove gobe
  • 1 bela čebula
  • 1 manjša bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 2 dcl belega vina
  • peteršilj, sol, poper

Postopek

Gobe očistimo in zblanširamo. Bučko zrežemo na trakove, čebulo in papriko na koščke. Na olivnem olju prepražimo blanširane gobe, dodamo zelenjavo, še malo pražimo in zalijemo z vinom. Solimo in pokuhamo, da večina tekočine izhlapi, na koncu dodamo svež peteršilj. Tokrat v kombinaciji s kuskusom!

Opozorila

Bezgova goba ali judeževo uho, kot so jo včasih imenovali, je zdravilna goba, ki se uporablja tudi v kitajski prehrani.

Ostalo zelenjavo lahko zamenjate s tisto, ki jo imate najraje!

Uporabljene gobe

Zimska panjevka (Flammulina velutipes) , Bezgova uhljevka (Auricularia auricula-judae)