Piščanec na soli polnjen z gobami

Za 4 osebe | Čas priprave 120 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • piščanec (cca 1.5 kg)
  • 0.5 kg mešanih gob
  • 1 čebula
  • par strokov česna
  • peteršilj, rožmarin, 1.5 kg grobe soli, olivno olje

Postopek

Gobe sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Ko izhlapi voda, dodamo sesekljano čebulo in česen, sol, rožmarin in sesekljan peteršilj. Par minut pražimo, odstavimo ter ohladimo. Piščanca dobro umijemo in osušimo. Napolnimo ga z ohlajenimi gobami in zašijemo. V pekač nasujemo grobo sol 2 do 3cm na debelo in piščanca položimo na sol. Pečemo 100 minut pri 220 °c. Še bolje je uporabiti ventilacijsko pečico, seveda temperaturo pečice potem znižamo!

Opozorila

Piščanca posebej ne solimo. Ravno tako ne potrebujemo olja za piščanca.