Polpeti z jurčki

Za 4 osebe | Čas priprave 60 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 40 dkg jurčkov
  • 40 dkg mlete govedine
  • pest sesekljane čebule
  • žlica sesekljanega česna
  • žlica gorčice
  • 2 rezini starega kruha (najboljše beli)
  • origano, bazilika, peteršilj, sol

Postopek

Četrt jurčkov sesekljamo in jih popražimo na olivnem olju. V posodi dobro premešamo in pregnetemo meso, pražene in ohlajene jurčke, čebulo, česen, origano, baziliko, prej namočen in ožet kruh, sol in peteršilj. Oblikujemo polpete in jih na olivnem olju popečemo. Ko so polpete pečene, jih damo na toplo. V isti ponvi popražimo ostale jurčke, ko voda izhlapi, dodamo na tanke rezine zrezano čebulo in dušimo še 15 minut, solimo ter skupaj s polpetami še 5 minut na koncu pokuhamo.

Uporabljene gobe

Jesenski goban (Boletus edulis)