Rezanci s smrčki in čemažem

Za 4 osebe | Čas priprave 30 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 600 g smrčkov
  • šop čemaža
  • 2 dcl juhe
  • olivno olje, sol
  • kisla smetana
  • 500 g rezancev

Postopek

Na olivnem olju prepražimo smrčke, ko izhlapi voda, jih zalijemo z juho in dušimo približno 10 minut. Dodamo narezan čemaž, solimo. Dušimo še par minut, vmešamo žlico smetane. Kuhane rezance prelijemo z omako. Dober tek!

Opozorila

Smrčki so pogojno užitni, potrebno jih je dobro toplotno obdelati. Pri nabiranju čemaža je potrebno biti previden, saj bi ga lahko hitro zamenjali z listi šmarnice ali pegastim kačičnikom. Čemaž ima močan vonj po česnu.

Uporabljene gobe

Navadni smrček (Morchella vulgaris) , Užitni smrček, temnorjavi različek (Morchella esculenta)