Rezanci s smrčki in čemažem
Za 4 osebe | Čas priprave 30 minut
Podrobnosti
Sestavine
- 600 g smrčkov
- šop čemaža
- 2 dcl juhe
- olivno olje, sol
- kisla smetana
- 500 g rezancev
Postopek
Na olivnem olju prepražimo smrčke, ko izhlapi voda, jih zalijemo z juho in dušimo približno 10 minut. Dodamo narezan čemaž, solimo. Dušimo še par minut, vmešamo žlico smetane. Kuhane rezance prelijemo z omako. Dober tek!
Opozorila
Smrčki so pogojno užitni, potrebno jih je dobro toplotno obdelati. Pri nabiranju čemaža je potrebno biti previden, saj bi ga lahko hitro zamenjali z listi šmarnice ali pegastim kačičnikom. Čemaž ima močan vonj po česnu.
Uporabljene gobe
Navadni smrček (Morchella vulgaris) , Užitni smrček, temnorjavi različek (Morchella esculenta)