Rostbif v družbi s smrčki in čebulo

Za 4 osebe | Čas priprave 40 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 4 goveji zrezki
  • 16 smrčkov
  • 3 bele čebule
  • 3 dcl jušne osnove
  • peteršilj, sol, olivno olje

Postopek

Rostbif je zelo dobro meso, še boljše, če ga par dni pred uporabo mehčamo v olju. Na olivnem olju dobro popečemo zrezke, nato jih pospravimo na toplo. V istem olju istočasno pražimo sesekljane smrčke in na kolobarje zrezano čebulo. Ko izhlapi voda, solimo, zalijemo z jušno osnovo, dodamo zrezke in vse skupaj dušimo še približno 20 minut. Pred koncem dodamo svež peteršilj. Prilogo lahko dodate po svojem okusu. Hitro, preprosto, ampak zelo okusno! Dober tek!

Uporabljene gobe

Navadni smrček (Morchella vulgaris) , Užitni smrček, temnorjavi različek (Morchella esculenta)