Peresniki s smrčki in bučkami

Za 4 osebe | Čas priprave 30 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 20 smrčkov
  • 1 bučka
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 dcl jušne zelenjavne osnove ali vode
  • peteršilj, bazilika, sol, olivno olje

Postopek

Smrčke zrežemo na kolobarje, bučke na rezance, čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo. Na olivnem olju prepražimo smrčke, ko izhlapi voda, dodamo česen in čebulo, še malo prepražimo. Bučke dodamo zadnje in zalijemo z jušno osnovo ali vodo, solimo po okusu. Kuhamo 15 minut. Pred koncem dodamo svežo baziliko in peteršilj. Prelijemo čez kuhane peresnike. Dober tek !

Opozorila

Smrčki so pogojno užitni, tako da jih je potrebno dobro toplotno obdelati! Kuhani ali pečeni so odlični!

Uporabljene gobe

Užitni smrček, temnorjavi različek (Morchella esculenta)