File soške postrvi s črnimi trobentami

Za 4 osebe | Čas priprave 45 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 4 fileji soške postrvi
  • 40 dkg črnih trobent
  • 1 žlica sesekljanega česna
  • 1 žlička gorčice
  • 1 dcl belega vina
  • olivno olje, sol, žlička moke

Postopek

Na olivnem olju prepražimo gobe, ko izhlapi večina tekočine, dodamo česen in še malo pražimo. Zalijemo z vinom, solimo, dodamo gorčico in dušimo 10 minut. V 0.5 dcl hladne vode vmešamo moko, dodamo omaki in kuhamo vsaj še 5 minut. File soške postrvi solimo, pokapljamo z limono in zlato zapečemo. Dober tek!

Opozorila

Črne trobente so lahko prebavljive, skupaj s kuhanim krompirjem in ribo je to izredno lahek in zdrav obrok!

Uporabljene gobe

Črna trobenta (Craterellus cornucopioides)