Puranji zvitki z jurčki, bučkami in porom

Za 4 osebe | Čas priprave 60 minut

Podrobnosti

Sestavine

  • 4 na tanko odrezani puranji zrezki
  • 20 dkg jurčkov
  • 10 dkg bučk
  • 10 dkg pora
  • malo naribanega sira ali mocarele
  • 1 dcl jušne osnove
  • origano, rožmarin, sol, olivno olje

Postopek

Jurčke, bučke in por sesekljamo in prepražimo na olivnem olju, solimo, dodamo zelišča ter zalijemo z jušno osnovo. Dušimo toliko časa, da izpari tekočina. Medtem solimo zrezke in jih nežno potolčemo. Maso razporedimo po zrezkih, dodamo sir, oblikujemo zvitke in spečemo na olivnem olju. Kot priloga se poda pečen krompir in solata. Dober tek!

Opozorila

Zvitke lahko utrdimo z nitko ali zobotrebci!

Uporabljene gobe

Jesenski goban (Boletus edulis)